Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

fazantfilet met strudel van eekhoorntjesbrood fazantfilet met strudel van eekhoorntjesbrood

Fazantfilet met strudel van eekhoorntjesbrood

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Verhit 1 eetl. boter in een brede braadpan. Bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Neem uit de braadpan, schik in een ovenschotel en zet koel weg.
  2. Stoof de helft van de sjalotten in het braadvocht van de fazantfilets op een matig vuur. Leng aan met de rode wijn en de wildfond. Voeg de geplette jeneverbessen, het takje tijm en het blaadje laurier toe. Breng aan de kook en laat tot 1/3 inkoken. Giet door een zeef in een steelpan en zet opzij.
  3. Bereid ondertussen de bospaddenstoelen of het eekhoorntjesbrood: smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de rest van de sjalotten. Voeg de stukjes paddenstoel toe en stoof gedurende 5 min. op een zacht vuur. Voeg regelmatig 1 eetl. weekwater toe, tot de paddenstoelen goed uitgezet zijn. Roer geregeld met een houten lepel. Doe er de lichte room bij en laat nog even indikken. Kruid op het einde met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Laat afkoelen.
  4. Bestrijk 1 vel brickdeeg met gesmolten boter. Leg er het tweede vel op en bestrijk ook met gesmolten boter. Verdeel de champignonbereiding over een strook van 5 cm breedte op het deeg.
  5. Vouw de gevulde vellen brickdeeg in de vorm van een strudel, maar vouw het bovenste flapje nog niet dicht. Snij in 4 porties. Dek af met huishoudfolie en zet koel weg.

Op het moment zelf (5 min. + 25 min. in de oven)

  1. Schuif de schotel met de fazantfilets in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min. Haal de strudels uit de koelkast en vouw het flapje dicht. Strijk in met nog wat gesmolten boter. Schik in een ovenschotel en zet de laatste 10 à 15 min. bij de fazantfilets in de oven.
  2. Warm de wijnsaus op en voeg de aalbessengelei en de bereide bosbessen toe. Bind lichtjes met instantsausbinder. Haal van het vuur en klop er 2 eetl. boter onder.
Afwerking

Schik een fazantfilet met wat saus en een strudel op elk bord. Geef er gestoofd witloof en aardappelgratin bij. Serveer de rest van de saus apart.

Begeleidende Wijn
Voedingswaarde
Prijs per persoon: €6,9