Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

Avocadomousse Avocadomousse

Taartje met carpaccio van sint-jakobsnoten en avocadomousse

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Rol het vel kruimeldeeg open en snij 4 cirkels uit (ø ± 12 cm). Leg ze met het bakpapier op een bakplaat. Dek af met bakpapier en een tweede bakplaat zodat ze plat blijven. Schuif 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat de cirkels afkoelen.
  2. Maak de carpaccio: snij de sint-jakobsnoten in 3 schijfjes met een scherp mes. Schik naast elkaar in een brede schotel (die u vooraf in de koelkast hebt geplaatst). Besprenkel de carpaccio met het sap van 1 limoen en 2 eetl. olijfolie. Zet koel weg en laat 1 u marineren.
  3. Doe de stukken avocado met het sap van 1/4 limoen, de mascarpone en 1 eetl. kervel of waterkers in een kom en mix fijn. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Voeg wat limoenraspsel toe.
  4. Meng de komkommer- en appelblokjes onder elkaar. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Schik een kruimeldeegcirkel in het midden van elk bord. Verdeel er de avocadomousse over en leg er de carpaccio van sint-jakobsnoten dakpansgewijs op. Garneer rondom met de komkommer-appelblokjes en enkele druppels balsamicovinaigrette. Kruid de carpaccio met fleur de sel of zeezout en versier met reepjes gedroogde tomaat en een sprietje bieslook.

Tip

Als aperitiefhapje kan u deze carpaccio op toastjes schikken.

Begeleidende Wijn
Voedingswaarde
Prijs per persoon: €5,5